Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

Kohti eurovaaleja

 

Huolimatta puolueemme upeasta vaalituloksesta ja kentän uurastuksesta, kello valitettavasti käy ja uusi haaste nimeltä eurovaalit odottaa nurkan takana sunnuntaina 26.5. Oma vaatimaton arvioni on, että kentän ja koneiston on syytä alkaa virittäytyä jo seuraavaan koitokseen, sillä hallitusneuvotteluista puolueemme on melko varmasti pelattu pois, jopa kuukausia sitten, kun kokoomus ja sdp ovat kassakaappidiiliään hieroneet.

Vaikka olisimme hallituksessa, olisi sitäkin tärkeämpää saada hyvä eurovaalitulos. Suomi on menossa kuin lastu laineilla kohti vaikeita aikoja ja maailmalla odottavat monet tyrskyt. Keskusta leikkinee oppositiota seuraavat neljä vuotta, mutta sanokaa minun sanoneen, että vanhojen puolueiden ylimielisellä suhmuroinnilla tulee olemaan kovempi hinta kuin kukaan meistä arvaa.

Olen itse käynyt aktiivista kampanjaa somessa jo yli puolitoista vuotta ja pyrkinyt omalla tyylilläni niin videoin, tekstein kuin huumorinkin voimalla avaamaan poliittisia kantojani ja EU-asioita. On ollut ilo saada kannustusta ja apua täysin tuntemattomilta ihmisiltä ja toki läheltäkin. Omaa pesää en lähde likaamaan ja huolimatta siitä, että joidenkin tahojen antamat lupaukset joko erilaisesta suorasta tai epäsuorasta kampanja-avusta ovat kuihtuneet tai unohtuneet, en ota asiaa henkilökohtaisesti.

Tukiyhdistykseni on myös saanut lahjoituksia, joista on suunnaton apu. Olen kiittänyt lahjoittajia henkilökohtaisesti. Haluan tehdä yhteistyötä kaikkien piirien ja ehdokkaiden kanssa ja alustavasti on jo hahmottumassa kiertueaikataulu. 20.4 olen Lopella, Riihimäellä ja Karjaalla. Myös Oulu, Mikkeli ja Kajaani ovat listalla. Lisäksi luvassa on osallistuminen useisiin vaalitentteihin. Tiedotan aikatauluista aina myös erikseen.

Oma kampanjani rakentuu sille osaamispohjalle, jonka olen europarlamentissa vuosien varrella kartuttanut. En halua olla ylimielinen, mutta tiedän miten talo toimii, työhönperehdytystä en tarvitse. Ranskan, saksan ja englannin taito auttavat kommunikoimaan helposti.

Läpileikkaava kampanjateema on EU-liittovaltiokehityksen vastustaminen ja jarruttaminen, sillä kyseessä on paheneva ongelma. Helppoa se ei ole, mutta osana kansallismielistä ryhmää pystymme luomaan poliittista painetta ja jarruttamaan EU-integraatiota. Sanomattakin on selvää, että haittamaahanmuuton vastustaminen on eräs kärkiteemoistani. Tein teemoista myös videon, jonka voit katsoa täältä.

EU-vaaleissa asiat voivat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta ne voi kiteyttää helposti: EU-parlamentti hyväksyy osaltaan direktiivit ja asetukset. Mitä enemmän EU:n liittovaltiokehitystä pystytään jarruttamaan parlamentissa, sitä parempi se on itsenäisiin kansallisvaltioille uskoville tahoille. Ei kaikkea nippelitietoa tarvitse ymmärtää. Olennaista on ymmärtää, että kokoomuksen, keskustan, demarien ja oikeastaan kaikkien muidenkin paitsi meidän hehkuttama "EU-integraatio" merkitsee aina päätösvallan siirtoa, vaikka pala palalta ja pienissä erissä pois Suomesta. Yksinkertaistettuna asetelma on siis itsenäisyysmielisyys vastaan eurofederalismi.

Tulen tekemään kampanjan parhaan kykyni ja jaksamisen mukaan, otathan yhteyttä, jos haluat auttaa jollain tavalla.

Itsenäisyyden asia ei vanhene ja on juuri nyt tärkeämpi kuin koskaan. Vaalikentillä tavataan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kokoomuslaisia on hyviä noihin virkoihin .

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Liittovaltio tosiaan selkeyttäisi vallanjakoa eli estäisi meikäläisten pikkukalifien eli eduskunnan mahdollisuuksia kyykyttää hallintoalamaisiaan niin pahasti kuin nyt. Suurin päivittäisten valitusten aihehan tulee juuri tuosta. No ei sentään onneksi niin paljon kuin ennen unionin jäsenyyttä.
Ei sellainen kehitys tosin kaikkea murhetta ratkaisisi vaikka helpottaisikin hieman.

Toisaalta lähidemokratia lisääntyisi kun ihan kaikkeen ei enää tarvittaisi Helsingin jarrutoimiston puuttumista.

Niinpä äänestän sen mukaisesti.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Vihreät laittavat kaksi omaa komissaariehdokastaan (Hautala, Niinistö) listalleen eurovaaleissa keräämään äänet vihreille. Tietysti muutkin puolueet saattavat toimia vastaavalla tavalla. Hyvä on, jos siinä tilanteessa persut onnistuvat saamaan yhtään eurovaaliehdokasta läpi.

Vaikea sitä kansalaisen on ymmärtää miksi demarit luulevat olevansa etuoikeutettuja suurimpana puolueena saamaan komissaarin paikan itselleen. Suurin puolue ei kovin suurelta tunnu, jos kannatus on vain 17,7 prosenttia ja ero toiseksi tulleeseen puolueeseen on vain 0,2 prosenttiyksikköä ja kolmanneksi suurimpaan 0,7 prosenttiyksikköä.

Sitä tässä yritän tiedustella onko persuilla omaa kärkiehdokasta ehdolla eurovaaleissa myöskin?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Itse asiassa eu -vaalit eivät ehkä ole persujen voitonparaati. Heidän äänestäjänsä ovat luultavasti kiinnostuneempia vain oman maansa asioista. Voipi olla jopa, että EU -edustaminen mieltyy heillä EU -myönteisyydeksi, joka taas on sokerisimmillaan kaikilla muilla puolueilla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

SDP ja kokoomus eivät haluaisi edes keskustelua EU:sta, parempi viedä pikku askelin suomalaiset minne Saksa määrää kuin yrittää järjellä tätä järjettömyyttä perustella. Toivottavasti perussuomalaiset ottaa näitä kipukohtia keskusteltavaksi, media yrittää hiljentää kaiken arvostelun.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Missä muussa kuin homoavioliittojen vastustamisessa olitte Milanossa yksimielisiä.?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kotro mainitsi Milanon tiedotustilaisuudessa yhteisenä tavoitteena ainakin islamin vastustamisen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset