Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

MYYTTI: Kokoomuksen sisäinen oppositio

 

Vaalien lähestyessä ihmiset alkavat käyttäytyä oudolla tavalla. Esimerkiksi Jabba-kok-kesk-hallitus panikoi lisäämällä rahaa säilöönottoyksikköön Ouluun. 

Maahanmuuttajien motiivien arvostelua rasismina pitänyt Petteri Orpo paasaa suomalaisista arvoista vaikka muistamme Petteri "Arvopohja" Orpon mietteet aivan erilaisina parin vuoden takaa. 

Vaalikenttä alkaa myös täyttyä myyteistä. Yksi, johon törmää usein, on se, että ei kokoomus oikeasti ole haittamaahanmuuttoa tai EU-liittovaltiota lobbaava puolue ja  koska sillä on "sisäinen oppositio". 

Eli kokoomus on ajanut EU-liittovaltiota ja löperöä maahanmuuttoa vuosikaudet, mutta ei oikeasti ole sitä mieltä, tai tilanne on muutettavissa. Tässä on hiukan samaa kun keskustalaisissa "EU-kriitikoissa", jotka kuulemma uudistavat EU:n. 

Kokoomuksen sisäistä oppositiota kukaan ei ole nähnyt, kuten ei näitä EU:n uudistaneita keskustalaisiakaan. On kuitenkin kuulemma niin, että koska perussuomalaiset ovat Kremlin ohjauksessa ja eivät pääse hallitukseen (koskaan) ja koska arvopohja on vääränlainen, kannattaa äänestää kokoomusta.

Kokoomuksessa on esimerkiksi Atte Kaleva, Wille Rydman ja myös säännöllisin väliajoin kommunistiprofessoreita nälvivä Zysse. Kai Pöntisen comebackia odotellaan, puhuihan hän myös ennen viime vaaleja hiukan kuin Orpo suomalaisesta kulttuurista.

Fiksumpi tajuaa katsoa peruutuspeiliin ja kysyy itseltään: Miten on mahdollista, että vaikka äänestän jatkuvasti kokoomusta, Suomi ei toimikaan kuten "kriittinen" kokoomusehdokas, ja hallituspuolue kokoomuksen johdolla Suomeen lappaa tuhansittain elätettäviä tulokkaita, suomalaisia kiusataan pakkoruotsilla ja Suomen EU-politiikka on samaa puudelimaista komission nuoleskelua kuin aina?

 

Kaikkein fiksuin tajuaa, että ääni kokoomukselle on ääni haittamaahanmuutolle ja EU-liittovaltiolle. Kaikissa vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei sillä tulla kansanedustajaksi, että haukkuu pelkästään muiden puolueiden toimintaa.

Kirjoittelusi tuo mieleen erään vasemmiston edustajan lausunnon kun kysyttiin mitä olet saanut aikaiseksi? Vastaus oli selkeä: "Sen, etteivät muut ole saaneet mitään aikaan".

Niin, onko sinulla mitään omaa ohjelmaa?

Käyttäjän OlliKotro kuva
Olli Kotro

Hei, kiitos kommentista. En ole hakemassa kansanedustajaksi, vaan Euroopan parlamenttiin.

Ikävää, jos kokoomuksen kaksilla rattailla ajelun läpivalaisu iskee arkaan paikkaan. Minusta on olennaista osoittaa äänestäjille, että kokoomus ajaa EU-liittovaltiota ja luo mielikuvia ennen vaaleja jostain maahanmuuttokriittisyydestä.

Minulla on paljonkin ajatuksia ja olen esitellyt niitä muun muassa blogissani ja kotisivuillani:

http://www.ollikotro.fi/?page_id=586

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Minusta on olennaista osoittaa äänestäjille, että kokoomus ajaa EU-liittovaltiota ja luo mielikuvia ennen vaaleja jostain maahanmuuttokriittisyydestä."

Heheh, Persujen ehdokas syyttää, että Kokoomus on havainnut Persuissa maahanmuuttokriittisyyttä. Mahtava havainto.

No, entä liittovaltiokehitys, sehän olisi melkein samaa kuin pyrkiminen Bryssel-johtoiseen Kreml-hallintoon, jossa komission puheenjohtajalla olisi putinistinen valta. Senkö luulet olevan Kokoomuksen linja? Ehkä olet ehtynyt.

PS: Korjataan sitten edellistä kommenttia. Muita haukkumalla päästään vielä huonommin Europarlamenttiin.

Käyttäjän OlliKotro kuva
Olli Kotro

En väittänyt, että kokoomus olisi havainnut jotain, tarkkuutta kiitos.

Väitin, että se ajaa kaksilla rattailla, mitä se toki tekeekin, aina vaalien alla. Kokoomuksen linja EU:n suhteen on integraatiomyönteinen ja jatkuva lisäintegraatio johtaa väistämättä liittovaltioon. Moni suomalainen ei vaan tätä käsitä, mutta mielelläni jaan asiasta lisää tietoa. Tässä esimerkki kokoomuksen liittovaltiolobbauksesta:

http://aurasalla.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163976-l...

EU-politiikan käsittely ja vertailu on olennainen osa EU-vaalikeskustelua.
Koska selvästi kirjoitukseni kiinnostavat, tässä linkkejä toiseen samoja aiheita käsitteleviin kirjoituksiin:

http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269415-k...

http://ollikotro.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268274-j...

:)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"kokoomus ajaa EU-liittovaltiota ja luo mielikuvia ennen vaaleja jostain maahanmuuttokriittisyydestä".

Tarkoitat, että Kokoomuksen luoma mielikuva siitä, että Persut olisivat maahanmuuttokriittisiä, ei pidä paikkaansa.

Kovin ahkerasti esittelet Kokoomuksen ohjelmaa. Kokoomuskritiikki ei edistä vaalikampanjaasi. Miksi et kerro Persujen ohjelmasta, jos kerran olet sen puolueen jäsen. Sen tässä jo kerroitkin että puolueesi ei ole maahanmuuttokriittinen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Kokoomus ajelee aika monilla rattailla vaalien alla mutta kivasti äänestetään rintamassa tosipaikan tullen...

Ja sama koskee kaikkia puolueita.

Mukava olisi tietää heidän "kärki-ehdokas" EU-vaaleissa joka vetää äänimääräärällään pari muutakin ehdokasta Brysseliin ja palaa muutaman kuukauden jälkeen takaisin Suomen politiikkaan...

Näitähän on nähty "Stubb,Vapaavuori"jne...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Edelleen kysyn, miksi Halla-aho on hiljaa? Kait europarlamentaarikoksi pyrkivä voi tähän kysymykseen vastata.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269772...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Halla-ahon mukaan kokoomuksella onkin vaikeaa kun pitää yhtä aikaa kilpailla vihreiden kanssa äänestäjistä ja yrittää miellyttää myös täyspäistä peruskannattajakuntaa" (AL)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset