Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

Kokoomus ja Berner – ykkösluokassa helvettiin?

 

Pelimies (tai nainen) käyttää aina kaiken annetun ajan tehokkaasti hyväkseen. Tämä sääntö pätee myös Berneriin, joka kokoomuksen likaisia töitä tekevänä operatiivina pisti kunnolla vauhtia Suomen rautateiden lahtaukseen vaikka vaalikautta on jäljellä enää rapiat. Tiedotusoperaatio oli huolella suunniteltu ja pohjustettu. Huomio saatiin käännettyä olennaisesta pois. Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) tiedotteeseen 1.2.2019 oli kuitenkin upotettu tärkeä valhe, joka piti syöttää medialle:

Suurilla investointihankkeilla ja hankeyhtiöillä ei ole edellytyksiä edetä, ellei raiteilla tapahtuvaa liikennöintiä voida kilpailuttaa. Liikenteen kilpailuttaminen on yksi edellytys infrahankkeiden rahoitukselle.”

Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että Suomen valtio ei voisi omassa maassaan perustaa hankeyhtiöitä tiettyjä rakennushankkeita varten, jos se ei samalla kilpailuttaisi liikennöintiä. Väite ei pidä paikkaansa, sillä liikenteen avaaminen kilpailulle ja hankkeiden rakentaminen eivät liity mitenkään toisiinsa.

Tämä käy ilmi Kauppalehden uutisesta jo 9.8.2017, jolloin VR:n pilkkomisesta ilmoitettiin. VR täytyy pilkkoa, jotta siltä otetaan kalusto pois erilliseen yhtiöön ja ulkomaiset kasvottomat logistiikkajätit eivät joudu investoimaan kalustoon tullessaan Suomeen, vaan saavat valmiin kaluston puoli-ilmaiseksi käyttöönsä.

Euroglobalistien ja kokoomuksen äänenkannattaja Aamulehti oli myös laitettu LVM:n koordinaatiolla ihastelemaan pääkirjoituksessaan 2.2.2019 Suomen rautateiden lahtausoperaatiota. Siinäkin autuaaksi tekee nimenomaan monopolin purku eli siis rahantekomahdollisuuksien avaaminen veroja kartteleville ulkomaisille logistiikkajäteille.

Tämä on kuitenkin alkusoittoa. Kun VR on pilkottu, sen osat on helpompi myydä pois. Brysselissä kuiskitaankin jo LVM:n käynnistäneen operaation toisen vaiheen. Suomesta kuulemma saa vaalien jälkeen hyvään hintaan VR:stä pilkottuja makupaloja, kunhan VR:n YT-neuvottelut on pidetty ja nukkehallitus saatu maahan pystyyn.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Noh, tässähän noudatetaan liberalismin kultaista koodexia: ahdistetaan nurkkaan sellaiset toiminnot, joista kansalainen voi kokea ylpeyttä ja omistajuutta. Tällaisia ovat mm. terveyskeskus, posti ja VR. Sitten yksityistetään ja vedetään voitot. kaksi kärpästä yhdellä iskulla, se toinen kärpänen on kansallistunteen heikentäminen. Saadaan aikaan kierre, jossa keskiluokka ei enää halua maksaa veroja, ja sitä voi hyödyntää poliittisesti kerryttämällä eduskuntaan lisää maansamyyjiä.

Tämä on jollakin tapaa surkea mutta looginen loppu sille kansalliselle tarinalle, joka aloi 1800 -luvulla rautateiden, kanavien ja siltojen rakentamisella, vaikka kaikki piti sumplia ilman itsenäisyyttä.

Persuilla on historiallinen paikka ainakin yrittää pistää kampoihin. Olisi kovasti kunniatonta antaa tämän Pohjolan hetken aikaa niin ihmeellisen helmen kirvahtaa käsistämme ilman pienintäkään vastustusta.

Käyttäjän OlliKotro kuva
Olli Kotro

Kiitos Paavo hyvästä kommentista. Näin juuri asia on. Kokoomus on muuttunut täysin fanaattiseksi liberalistipuolueeksi, jonka tavoite tuntuu olevan yövartijavaltio ja kaiken omaisuutemme myynti ulkomaille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olli, huomio kuitenkin se, että ministeri Berner on joka tapauksessa keskustan ministerinä (toki oli ensin menossa vaaleissa kokoomuksen listoille ehdokkaaksi, mutta päätyi sitten keskustaan). Toki olet oikeassa siinä, että Sipilän johtama keskusta näyttää harjoittavan jokseenkin täydellistä kokoomuslaista politiikkaa. Alkiolaisuudesta ei näytä olevan tietoakaan. Ei vaikka kuinka Sipilä vannoisi alkiolaisuuden nimiin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Vinkkinä markkinaliberaaleille:

Suomenhan voisi myydä yhtenä könttänä vähiten tarjoavalle!

Säästyisi paljon vaivaa, kun kaikki menisi kerralla parempiin taskuihin!

--

Seriously: ymmärrän, että Kokoomus ajaa markkinaliberalismia, mutta kepun tulisi hylätä se Sipilän poistumisen myötä ja palata takaisin vanhaan linjaan.

Käyttäjän OlliKotro kuva
Olli Kotro

Juuri näin Jari, ja niinhän kokoomus ja keskusta tekevätkin. He suorastaan rakastavat kalliin siirtolaisuuden houkuttelua Suomeen ja kansallisomaisuutemme myyntiä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

# Jari Rutanen

Siinä tapauksessa haluan että Suomi luovutetaan ilmaiseksi Norjalle :)
Norjan alaisuudessa sotekin olisi laadukkaampi ja hoitajien työtaakka Suomea inhimillisempi. Uskon että koko Suomen kansa hyötyisi tästä. Toinen asia on, haluaako Norja meidät...

Samuli Karjalainen

Englannissa rautateiden yksityistäminen on epäonnistunut täysin. Suomen herrat ja rouvat toki luulevat voivansa tehdä sen brittejä paremmin.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Berner on kepulainen, Sipilä nimenomaan halusi ja valitsi hänet hallitukseen. Kepulaisten listoilta hänet myös valittiin eduskuntaan, ei Kokoomuksen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset