Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

Lisää taakkaa Suomelle

 

 

EU-vaalien lähestyessä havaitsee, kuinka komission hiljaisuus on melkein korvia huumaavaa. Ei enää uusia avauksia, ei fanaattisia lausuntoja, he ovat kuin eivät olisikaan. Tosiasia on, että mitä todennäköisimmin seuraavan, mahdollisesti marraskuussa 2019 aloittavan komission ohjelmaa hahmotellaan jo kabineteissa. Niihin salonkeihin on pääsy suurpankkien edustajilla, tietyillä diplomaateilla, oikean agendan lobbareilla ja kourallisella poliitikkoja. Uskollisimmat agendajournalistit saanevat pieniä murusia ja sopivasti ajoitettuja pieniä vuotoja. Demokratialla tämän asian kanssa ei ole mitään tekemistä.

 

On täysin mahdollista, että turvapaikanhakijoiden määrä kääntyy jälleen nousuun, tästä saatiin ensimmäinen signaali jo huhtikuussa 2018, kun Kreikka alkoi päästää siirtolaisia mantereelle (https://yle.fi/uutiset/3-10166601).

 

Koko "kriisin" ajan on ollut havaittavissa, että Suomi ottaa tilanteen annettuna, jos virta tulee lännestä. Varautuihan Suomi vuonna 2015 jopa 80.000 tulijaan. Kustannukset olisivat olleet tähtitieteelliset, kun vertaa niitä paljon pienemmän määrän aiheuttamiin kustannuksiin (https://yle.fi/uutiset/3-8487839 ). Ruotsi myös ohjasi aktiivisesti turvapaikanhakijoita Suomeen, vaikka tätä ei myönnettykään koskaan.( https://www.uusimaa.fi/artikkeli/316659-halla-aho-arvioi-oikein-ruotsi-ohjaa-turvapaikanhakijoita-suomeen-torniossa-jo-300 )

 

Suomi olisi voinut aivan hyvin vaatia, että sellainen henkilö, joka ei ole jättänyt turvapaikkahakemusta ensimmäisessä turvallisessa maassa, ei voi hakea Suomesta turvapaikkaa. Suomi ei kuitenkaan halunnut sulkea länsirajaansa, ilmeisesti haluttiin miellyttää EU-komissiota ja Ruotsia. Jäljet ovat kauhistuttavia ja tämä lienee vasta esimakua. On sinänsä hienoa, että Kempeleen kotia mainostanut Sipiläkin myöntää, että palauttaa olisi voinut kaikki muut kuin Venäjältä tulleet (https://www.youtube.com/watch?v=m5NhFR7xfcM&fbclid=IwAR1JmWxDMIgRLeJQnOKpxff1gXbnPgC0aVR4UuJgr1Lu18ff-_Qpoj0W8go )

Suomi toteutti aikanaan Maltan kanssa ainoana maana täysimääräisesti sisäiset siirrot, kuten jopa HS kertoi (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005168499.html ) 12.4.2017. Sen sijaan Venäjälle piti mennä hattu kourassa pyytämään rajan sulkemista, koska tilanne olisi voinut 2016 muuttua kaoottiseksi.  Kaoottisuutta lienee luvassa joka tapauksessa, sillä Maahanmuuttovirasto varautuu perustamaan uusia keskuksia, eli onko niin, että emme tiedä kaikkea, mitä tuleman pitää?

(https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/maahanmuuttovirasto-varautuu-perustamaan-uusia-vastaanottokeskuksia-vaikka-edellisia-on-lakkautettu-tulijoiden-maara-voi-kasvaa-nopeasti/?fbclid=IwAR2amI4l7bjoGMIGu347RqXS7OmvQuMibgqf7pd4E-RMIQnddQd7-b1pOJA

9.1.2019 saadun tiedon mukaan Brasilia irtautuu GCM-sopimuksesta ja usea EU-maa jää sen ulkopuolelle. Tämä kertonee siitä, että tuonkaan sopimuksen osalta kaikkea ei ole kerrottu (https://www.challenges.fr/monde/le-bresil-se-retire-du-pacte-de-l-onu-sur-les-migrations_635343?fbclid=IwAR0lV0cqvW0CJvg3FE5EKo4idgWFQLfMR6sVCn_ubP4wjEe_Pw09I0CG3kQ )

Suomen konsensuspuolueet käyvät ensin keväällä parit vaalit ja yksi hiukan isompi siirtyy leikkimään valeoppositiota. EU:n liittovaltiosuunnitelmat ja maahanmuuton kuviot etenevät kulisseissa. 

Ennen kuin vuosi 2019 päättyy, saatamme vielä kaivata mennyttä aikaa enemmän kuin koskaan. Wannabe-Pääministeri Antti Rinteen johdolla meille on luvassa nimittäin lisää kurjuutta ja kustannuksia: https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-salainen-muistio-paljastaa-demarit-paasevat-hallitukseen-maahanpyrkijoille-koittaa-kissanpaivat-jopa-rikolliset-saavat-jaada-suomeen/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Birgitta Kesseli

Suomessa ei ole EU -jäsenyyttämme paljoakaan kritisoitu avoimessa julkisessa keskustelussa, vaikka uutisoinneissa on toisinaan viitattukin siihen, miten moni merkittävä taloustieteilijä pitää ainakin rahaliittoon liittymistä hölmönä ja selvästi kannattamattomana.B

Brittiläinen taloustoimittaja Larry Elliott niputti unionia äskettäin näin: "Unionissa pysyminen tarkoittaa itsemme kiinnittämistä epädemokraattiseen hankkeeseen, jota vetävät ja joka hyödyttää kaukaista eliittiä."

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hyviä huomioita.

Junckerkin on saanut ryhtyä alkoholiin omassa rauhassaan.

Italiassa toki puuhataan vahvaa yleiseurooppalaista kansanliikettä EU: n Saksa-Ranska hegemonialle, josta on varmasti tulossa hitti seuraavissa EU:n parlamenttivaaleissa sen jäsenmaissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Italiassa toki puuhataan vahvaa yleiseurooppalaista kansanliikettä EU: n Saksa-Ranska hegemonialle"

HS jo ehti lyödä lyttyyn tämän populistisen kansanliikkeen vastuuttomana tekona. Voidaan vain kysyä kuinka vastuullista euromailta, siis myös Suomelta on ollut elää kymmenettä vuotta velaksi ilman ajatustakaan miten talous saadaan jälleen positiiviseksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomi-neito istuu lautalla matkalla kohti ”Niagaran putouksia.”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset