Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

Agendamedia loi agendan

Itsenäisyyspäivän aamu 6.12.2018 valkeni kauniina ja 5.12. harmaus oli kaikonnut Helsingistä. Näennäisesti rauhallisen tunnelman alla kuitenkin kupli, sillä oli moneltakin taholta tiedossa etukäteen, että YLE pyrkii luomaan tietyn agendan tälle päivälle. 

Lihaa saatiin hiukan luiden ympärille, kun itse "artikkeli" (jos sitä sellaiseksi voi kutsua) julkaistiin. Aasinsiltoja, vihjauksia ja mustamaalausta, siinä olivat tämän "artikkelin" pääasialliset sisällöt. Tottakai kohteena perussuomalaiset.

Otsikko kuului "Maahanmuuton vastustajien uusi ryhmä on koonnut yhteen odineita, perussuomalaisia ja natseja – Suljetusta Facebook-ryhmästä löytyi kolme kansanedustajaa"

Sisältönä oli lyhyesti sanottuna se, että tietyssä Facebook-ryhmässä on jäseninä perussuomalaisia. Ei siis se, että esimerkiksi joku kansanedustaja olisi sanonut jotain. Vain se, että hän oli jäsenenä. 

Tässä yhteydessä on syytä nähdä "toimittaja " Riku Roslundin menetelmä: ei syytetä, ei väitetä, vihjaillaan. Lukija saa nopeasti käsityksen, että on olemassa jotain kiellettyä, salattua toimintaa, jossa perussuomalaisia vaikuttajia on mukana. Sitä ei teksti tietenkään väitä. Se pyörittelee nimiä, haastattelee ja luo mielikuvia.

Puhutaan yhteyksistä, yhtymäkohdista ja sen sellaisesta. Riku Roslund pelaa korttinsa kuitenkin fiksusti. Luo ensin sensaation, vihjailee, arvuuttelee, haastattelee ja sokerina pohjalla kertoo YLEn luoneen "valeprofiiliin" päästäkseen ryhmään. Jussi Halla-ahoakin on haasteltu, mutta hän on "lyhytsanainen". Mistään ei selviä, mitä hänen olisi pitänyt ryhtyä "toimittaja" Roslundille selvittämään tai avaamaan. 

Seuraavaksi käsikirjoitettu osuus käynnistyy, kun muut agendamedian toimijat alkavat siteerata juttua ja se alkaa elämään omaa elämäänsä. Jutun julkaisupäivä, itsenäisyyspäivä, ei tietenkään ole sattumaa. On tiedossa, että avoimesti natsismia kannattavat aikovat marssia. Luonnollisesti liveseuranta ja julkipaheksunta sinänsä turhaa marssia kohtaan yhdistyvät hyvin Roslundin agendajournalismiin.

Kukaan ei tietenkään väitä mitään, mutta on sopivasti vihjailtu. Mielenkiintoista on, että toimittaja Roslundia ei kiinnosta (vaikka on "tutkiva toimittaja") vasemmiston tai vihreiden yhteydet ääriryhmiin. Kun Helsingissä tai Tampereella oli äärivasemmiston masinoimia väkivaltaisia, jopa mellakaksi yltyneitä tilanteita, selitteli agendamedia asiaa parhain päin, toki hakemalla sopivan haastateltavan, joka puhuu "nuorista":

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuorisotutkija-mielenosoituksista-to...

Jotain hyvääkin tässä toki on. Huolimatta agendamedian yrityksistä ja mustamaalauksesta (jota toki tehdään vanhojen puolueiden pussiin), perussuomalaisia pidetään edelleen merkittävänä voimana. Sen mustamaalaamiseen ja vastustamiseen käytetään paljon aikaa, rahaa ja vaivaa.

Pelko siitä, että euro- ja maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuvat on euroglobalistisen ja euroliittovaltiota kannattavan eliitin piirissä todellinen. Siksi agendamedia pitääkin saada asettamaan agenda, jotta huomio saataisiin käännettyä muualle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miksi uusnatsien ryhmissä on aina persuja mutta ei Kokoomuksen, Keskustan, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden tai RKP:n kansanedustajia?

Median vika!

Käyttäjän OlliKotro kuva
Olli Kotro

Ensinnäkään, kyse ei ollut siitä, kuka on kenenkin ryhmässä, vaan siitä, että FB-jäsenyyksistä on rakennettu agendamedian tyypillinen juttu ilman sisältöä, mutta paljolla vihjailulla. Jatkat samaa linjaa ja teet aika kovan oletuksen ryhmästä. Mielenkiintoista, että samaa laveaa tulkintaa ei sovelleta vasemmiston/vihreiden osalta.
Agendamedialla on omat kansalliset ja ylikansalliset taustavoimansa, joiden agendaa ajetaan.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#1: Esitit Janne Salonen vahvan väitteen mutta et tälläkään kertaa pystynyt osoittamaan sitä todeksi. Väitteesi on siis tyhjää horinaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pelko siitä, että euro- ja maahanmuuttokriittisyys valtavirtaistuvat on euroglobalistisen ja euroliittovaltiota kannattavan eliitin piirissä todellinen."

Olet asian ytimessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset