Olli Kotro Ehdolla Euroopan parlamenttiin 2019

Eurostoliitto vai Neuvostoliitto?

 

Italiassa pidetyt parlamenttivaalit osoittautuivat pettymykseksi Brysselille ja pitkään uskottiin, ettei maa saa hallitusta kasaan.

Todellisuus osoittautui kuitenkin toiseksi, kun sekä viiden tähden liike ja Lega saivat sopimuksen aikaan hallituksen muodostamisesta.

 

Tämä ei luonnollisesti Brysselille kelvannut, sillä Brysselissä tapoihin kuuluu joko a) järjestää uusi kansanäänestys jos tulos ei miellytä tai b) vaihtaa hallitusta, jos hallitus ei miellytä.

Ilmeisesti hermostuneet reaktiot Brysselistä ja markkinoilta johtivat siihen, että väliaikaiseksi pääministeriksi nousee Carlo Cottarelli, joka on muun muassa ehdottanut kansanäänestysten kieltämistä Brexit-tuloksen jälkeen.

https://news.sky.com/story/who-is-italys-likely-new-prime-minister-carlo-cottarelli-11388367

 

Tämä on aika linjassa komission puheenjohtaja Juckerin kanssa, joka totesi vuonna 2015 Le Figaro-lehden haastattelussa, ettei EU:n perussopimuksista voi olla kansanäänestyksiä

https://en.wikiquote.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

 

Italian tilanne näyttää nyt, mistä eurossa ja EU:ssa on kysymys.  Kokonaisia kansakuntia alistetaan pakko-ohjaukseen, kun niiden tekemät ratkaisut eivät miellytä hallitsevaa eliittiä ja markkinoita. Voidaan sanoa, että EU on kaapannut vallan Italiassa ja haluaa ottaa sen pihtiotteeseen. Italian demokratia on takavarikoitu muiden käyttöön.   

 

Euroeliittiä huolestuttaa myös, että Italian euroskeptinen hallitus suhtautuisi Brexitiin myönteisemmin ja estäisi suoranaisen kiusanteon Britanniaa kohtaan.

 

On vaikea sanoa, mikä lopputulema on, mutta varmaa on, että Brysselin vallanpitäjät tulevat käyttämään kaikki käytettävissä olevat keinot ja jopa hiukan ylikin tilanteen saamiseksi hallintaan. Italiassa tyytymättömyys voi purkautua entistä voimakkaampana vastarintana uusissa vaaleissa ja voikin olla, että Brysseliltä loppuvat keinot kesken. Suomen hallitus seisoo luonnollisesti uskollisena soturina Brysselin rinnalla, hinnalla millä hyvänsä, sillä vanhojen puolueiden euroideologia ei salli kriittistä tai analyyttista keskustelua.

 

Ne maat, jotka ovat viisaasti jääneet eurojärjestelmän ulkopuolelle näkevät nyt kauaskantoisen päätöksensä edut: Eurostoliitto tai Neuvostoliitto, kumpaakin hallitaan pelolla.

 

Olli Kotro
Poliittinen neuvonantaja (ps.)
Euroopan parlamentti

Kirjoitus edustaa henkilökohtaista näkemystä, ei minkään muun tahon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Harvat metaforat ovat niin kaukaa haettuja kuin EU:n tai euroryhmän vertaaminen Neuvostoliittoon tai Venäjän Federaatioon.

Odotetaan nyt ensin, että Bryssel moukaroi Rooman samanlaiseksi kuin Groznyi oli Venäjän tekemän tuhoamisen jälkeen tämän vuosituhannen alussa kymmenine tuhansine kuolonuhreineen.

Palataan sitten asiaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä niissä tiettyjä yhtäläisyyksiäkin on.
Keskusjohtoisuus ja ehdoton kuuliaisuus sille.
Johtajien koskemattomuus sekä saneltu demokratia.
Esim. Puola paha - Espanja hyvä.

Risto Koivula

Roomassa ei ole ollut ISIS eikä Talebanit.

Baariss´-sedän touhuj en voi kyllä minäkään sanoa ihailevani...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kovaa tekstiä Brysselin hillotolpalta. Tämä on Italian pölhöpopulistienkin todellinen tavoite: Lisää EU-rahaa puolueiden virkoihin ja bisneksiin. Ja euroissa tietenkin, eivät populistit tyhmiä ole, vaikka sellaista esittävätkin.

EU:n vertaaminen kommunistiseen diktatuuriin on lapsellista. Neuvostoliitossa esimerkiksi Matteo Salvini olisi pantu uudelleenkoulutukseen vuosia sitten.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Unioni ei ole vielä kehittynyt tähän pisteeseen.
Junckerin ulostuloista päätellen tämä on vaan ajan kysymys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset