Jo riittää EU-mielistely – kansallinen etu ohjenuoraksi

Suomi liittyi Euroopan unioniin suurin lupauksin, joissa vain taivas oli rajana. Törkeintä propagandaa levitti Helsingin Sanomat, myöhemmin Pekka Karhuvaara paljasti “pahanhajuisen” lehtitalojen EU-kampanjan (IS 21.7.2010) ja piti sitä virheenä. Eurooppalainen Suomi r.y oli myös huuhaan mestari. Tuo järjestö, jonka yhteisöjäsen MTK on, kertoi muun muassa ruoan hinnan alenevan.

Suomi alkoikin noudattaa pian uskollisen ja nöyrän mallioppilaan linjaa ja ns. Lipposen doktriinia, joka perustuu Saksan myötäilylle ja peesailulle ilman turhia kriittisiä kysymyksiä. Kartellipuolueiden halu saada Suomi euroon oli niin voimakas, että 17.4.1998 Suomi vietiin euroon tiedonantomenettelyllä, ilman, että asiasta olisi säädetty edes lakia. Vaivalla saavutettu oma valuutta, markka, ei paljon sosiaalidemokraattiselle pääministeri Lipposelle merkinnyt.

Mikä on sitten myötäilylinjan takana? Naiivi uskomus siitä, että kun teemme kaiken mitä käsketään, meille kertyy “luottamuspääomaa” ja meistä tulee Brysselissä pidettyjä ja suosittuja.

Totuus on kovin toisenlainen. Suomi on vain kolmena (1996, 1997 ja 2000) vuonna saanut enemmän kuin maksanut. Suomi ei kyseenalaista esimerkiksi valtavia hallintokuluja, parlamentin kuukausittaista muuttoa Strasburgiin (muutto maksaa 114 miljonaa vuodessa) tai vaikkapa sitä, että viininviljelyä tuetaan sadoilla miljoonilla.

Omastaan Suomi on aina valmis luopumaan ja onkin iloisesti vastaamassa miljarditasoisista Kreikka-töppäyksistä.

Eurojäsenyys itsessään ilman Kreikan-kriisiä on ollut tuhoisa, sillä olemme saaneet joustamattoman valuuttakurssin ja menettäneet itsenäisen rahapolitiikan. Washington Post uutisoi Suomelle tuhoisasta eurosta viime kuussa (Washington Post:n artikkeli).

Suomi haluaa aina olla rinta kaarella ensimmäisenä tekemässä kuten Brysselin EU-pamput käskevät. Tuorein esimerkki oli, kun komissio toukokuussa 2018 julkisti seuraavan rahoituskauden (MFF 2021-2017) suunnitelman. Itävalta, Hollanti, Ruotsi ja Tanska antoivat sille selkeän ein. Sipilä myhäili tyytyväisyyttään, kun Suomen kansan niskaan lyödään lisää maksettavaa.

Esimerkkejä löytyy vaikka millä mitalla. Rikkidirektiivi, joka aiheuttaa satojen miljoonien lisäkustannukset oli Suomelle erittäin haitallinen, mutta siihenkin Suomi meni myöntymään (Talouselämä: Tässä on rikkidirektiivin häpeällinen tausta ). YLE kertoo, että maankäytön ilmastovaikutuksia koskevassa LULUCF-direktiivissä Suomea voi jälleen odottaa epämiellyttävä yllätys.

Suomen oma pitkäjänteinen linja EU:ssa on itse asiassa aika selkeä: se unohtaa oman edun, pyrkii miellyttämään muita, uskottelee hännystelyn johtavan parempaan ja vaikka niin ei kävisikään, hännystelee lisää. Oikea vaihtoehto oli tarvittaessa jarruttaa päätöksentekoa niin voimakkaasti, että meille tärkeät asiat saavat paremman sisällön. Tätä Suomi ei halua, sillä kiltti mallioppilas pelkää omaa varjoaankin ja on innokkaana orjana rakentamassa EU-liittovaltiota.

Suomessa on yksi ainoa puolue, Perussuomalaiset, joka ei kannata EU-liittovaltiokehitystä ja tulonsiirtounionia. Muille onkin tärkeintä kyyryselkäisesti miellyttää Brysselin EU-pamppuja, sieltähän voi vaikka saada kallispalkkaisen viran.

Olli Kotro
Poliittinen neuvonantaja (ps.)
Euroopan parlamentti

Kirjoitus edustaa henkilökohtaista näkemystä, ei minkään muun tahon.

OlliKotro
Vapauden liitto Helsinki
Ehdolla europarlamenttivaaleissa

Kirjoittajan mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään muun tahon kantaa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu